Raspberry Pi B+ İncelemesi

Merhabalar,

Bu bölümün konuğunu Raspberry B+, esasında biraz geç oldu fakat yinede başlayalım.

Öncelikle Raspberry Pi Tanıtacak Olursak Hikayesi Şöyle;
2012 Yılında Raspberry Vakfı tarafından okullarada bilgisayar bilimini geliştirmek amacı ile düşük maliyetli kullanılabilir bir bir bilgisayar üretme amacı ile geliştirilmiş bir bilgisayardır.

Şimdi gelelim Raspberry Pi‘nin son çıkan modeli olan B+’a, Raspberry Pi B+ üzerinde yapılan geliştirmeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

– USB Port Sayısı B’de 2 tane iken B+’ta 4 e çıkarılmış ve bunun neticesinde portlara dağıtılan güç oranlarında düşüş olmuş.Bu wireless alıcı veya daha yüksek güç çeken bir usb aygıtı taktığınız zaman sıkıntı çıkarabiliyor.Bunun sebebide usbleri hub mantığında çoğaltmaları.
– S-Video Portu çıkarılmış aslında isabetli bir karar olmuş.
– Güç entegresi değiştirilmiş, B modelinde üzerinde wireless alıcı taktığınız zaman 1.5A veya 2.1A’lık adaptör kullanmanız gerekirken B+ modelinde 1A’lık veya 750ma’lık bir adaptör işinizi görüyor yani sıradan bir telefon adaptörü kullanabiliyorsunuz.
– SD kart yuvasını MicroSd ile değiştirmişler bu kapladığı alan bakımından oldukça faydalı bir önceki modelinde sırf o sd kart yüzünden bazı kutulara cihazı sığdıramıyordunuz.

Bunun dışında dikkat çeken pek bir değişiklik yok, fakat benim incelemelerimde B modeline oranla performans noktasında bir düşüş var bunun sebebide yeni güç entegresi ile cihazın çektiği voltajı ve akımı sınırlamışlar fakat overclock yapayım derseniz yeni modelde bu pek verimli olmuyor çünkü yüksek voltajlı ve akım gücüne sahip güç kaynaklarını takamıyorsunuz.

Bu model sanki B modeline piyasa doydu B+ çıkaralım da yeni model gibi çakalım gibi bir şey olmuş.

Saygılarımla…

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Leave a Comment